Comunicat dels grups municipals sobre la propietat de Sant Pere de Vallhonesta
Els grups municipals amb representació al ple de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet volem posar de manifest la nostra posició en el conflicte que afecta la propietat de Sant Pere de Vallhonesta i que, malauradament, perjudica l’interès comú dels veïns i veïnes del nostre municipi.
El conflicte té l’origen en els nombrosos processos d’immatriculacions que ha dut a terme l’Església arreu del país i que també s’ha produït a Sant Vicenç de Castellet de la mà del Bisbat de Vic.

ST. VICENÇ / Redacció/ Mª Alba Riu  
12/01/2019 11:03
El conflicte té l’origen en els nombrosos processos d’immatriculacions que ha dut a terme l’Església arreu del país i que també s’ha produït a Sant Vicenç de Castellet de la mà del Bisbat de Vic.

El Bisbat amb l’excusa d’una suposada venda de l’indret i la possibilitat de perdre l’ús públic dels dos edificis, va engegar el procés d’immatriculació.

No entenem el procediment que s’ha dut a terme, la manca d’informació i poca transparència d’una operació que estem convençuts que s’hauria pogut fer d’una altra manera.

Les anomenades immatriculacions van ser possibles arreu gràcies a la “Ley Hipotecaria” (1946), de l’època franquista, i que amb la presidència d’Aznar va facilitar més privilegis als bisbats, sense cap legitimitat i que han afectat durant anys diversos territoris.

Lamentablement, l’enfrontament entre el Bisbat de Vic i l’amo dels terrenys per la propietat de Can Campaner i l’ermita de Sant Pere de Vallhonesta perjudica, sobretot, la ciutadania de Sant Vicenç, especialment els veïns de la zona i el Centre Excursionista, que hi ha fet i fa una feina ingent de manteniment i millora del patrimoni i de l’entorn natural.

Des de l’Ajuntament pensem que Sant Pere de Vallhonesta ha de continuar responent a l’interès de tot el poble. Es tracta d’un dels nostres símbols i entenem que s’ha de preservar la gran feina que ha fet històricament el Centre Excursionista de Sant Vicenç de Castellet, sempre amb l’acord amb el propietari. L’entitat s’ha encarregat de mantenir l’espai en condicions i ha fet una tasca de magnífic valor que s’ha de defensar i agrair públicament, així com també la predisposició del propietari, que ha permès celebrar-hi l’Aplec durant tots aquests anys.

Reiterem que Sant Pere de Vallhonesta continuï essent l’escenari de l’Aplec del Panellet a la primavera. Tots els santvicentins i santvicentines mereixen poder celebrar una tradició en un escenari que es mantenia des de feia més de 60 anys i que, malauradament, l’any passat es va interrompre.

L’Ajuntament defensarà sempre l’interès públic i estarà al costat dels seus veïns i veïnes per preservar un dels nostres símbols.

Arxivat a: SANT VICENÇ   BAGES 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]