Descarrilament amb una persona morta i més de 40 ferits, la majoria lleus
Un tren de Rodalies de la línia R4 (Manresa – Barcelona) ha descarrilat entre les estacions de Vacarisses i Vacarisses Torreblanca a causa d’un despreniment de terres. Un veí de Castellbell i el Vilar de 36 anys de nacionalitat espanyola és la víctima mortal. La carretera C-58 a l’alçada de Vacarisses ja s’ha reobert al trànsit.
Tren accidentat a Vacarisses. Foto: Bombers

CATALUNYA CENTRAL / Redacció  
20/11/2018 09:44

El descarrilament d’un tren de rodalies R4 s'ha produït aquest matí a les 6.18 hores entre Vacarisses i Vacarisses Torreblanca (Vallès Occidental).
 Segons les primeres informacions, quatre dels sis vagons del tren que feia el trajecte Manresa-Sant Vicenç de Calders amb sortida a les 5.52 hores ha descarrilat amb un total de 133 persones.
 
Segons les últimes informacions del Sistema d’Emergències Mèdiques SEM una persona ha perdut la vida, mentre que 3 han resultat ferits menys greus, 41 ferits lleus i 86 il·lesos. Els 86 passatgers que han resultat il·lesos han estat traslladats per la companyia en autocars.  

Protecció Civil de la Generalitat ha rebaixat a prealerta el pla FERROCAT pel descarrilament d’un tren de rodalies R4 aquest matí a les 6.18 hores entre Vacarisses i Vacarisses Torreblanca (Vallès Occidental).
 
Les darreres informacions rebudes han confirmat que hi havia 133 passatgers al tren enlloc dels 131 que s’havia informat inicialment. D’aquests, 1 persona ha mort, 49 han resultat ferits de diversa consideració i 83 han resultat il·lesos.
 
De tots els ferits, finalment s’han hagut de traslladar 47 persones a centres sanitaris i dues han estat donades d’alta insitu.
 
Els cinc ferits de caràcter menys greu han estat traslladats pel SEM a Althaia de Manresa; 2 al Parc Taulí de Sabadell i 2 a la Mútua de Terrassa.
Els 42 ferits lleus s’han traslladat a: 20 a Mútua de Terrassa; 2 al Parc Taulí; 1 a Althaia Manresa; 5 al CUAP Bages; 6 al CUAP Sant Fèlix de Sabadell; 2 a l’Hospital de Martorell i 6 a l’Hospital de Terrassa.
 
Totes les persones ferides i il·leses ja han estat traslladades i ateses, i a la zona del descarrilament ja no hi queda ningú. Del lloc de l’accident ja s’han retirat també les dotacions dels Bombers de la Generalitat, les ambulàncies del SEM i les patrulles dels Mossos d’Esquadra.
 
La persona que ha mort en el descarrilament és un home de 36 anys, nacionalitat espanyola i veí de Castellbell i el Vilar (Bages). La família ja ha estat informada.
 
Per a les famílies dels afectats s’havien habilitat dos centres d’atenció, un a la sala verda de l’estació de Sants (que ja s’ha tancat) i l’altre al poliesportiu de Vacarisses. En aquests centres hi ha psicòlegs per atendre els afectats i els familiars de les víctimes.
 
El telèfon 012 ha atès 78 trucades de familiars de les persones que viatjaven al tren, les quals s’han derivat al Centre d’Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil i allà se’ls ha informat d’on havien estat traslladades.
 
La circulació es manté interrompuda entre Terrassa i Manresa i s’ha habilitat servei de transport alternatiu per carretera.
 

 Per a les famílies dels afectats s’han habilitat dos centres d’atenció, un a la sala verda de l’estació de Sants i l’altre al poliesportiu de Vacarisses. En aquests centres hi ha psicòlegs per atendre els afectats i els familiars de les víctimes.

La línia ha quedat interrompuda entre Terrassa i Manresa i es fa transport per carretera.Per a més informació, es pot trucar al telèfon gratuït de Rodalies de Catalunya 900 410 041 o al telèfon d'atenció ciutadana 012.

Atenció a les víctimes
Per atendre els familiars, s'han instal·lat dos punts d'atenció a les víctimes a Manresa i a Barcelona Sants.Les persones il·leses són traslladades a l'estació de Renfe de Terrassa.S'ha habilitat el pavelló esportiu de Vacarisses.

La Generalitat ha habilitat el telèfon 900400012 (012) per rebre informació sobre els accidentats, i també s’ha informat a través del telèfon de Rodalies 900 41 00 41. D’altra banda, Renfe i el Ministeri de Foment han activat el Pla d’Assistència a Víctimes d’Accidents Ferroviaris i els seus Familiars (PAVAFF), amb el telèfon d’atenció 900101020.
 
La circulació es manté interrompuda entre Terrassa i Manresa i s’ha habilitat servei de transport alternatiu per carretera. La resta de la línia pateix afectacions que poden superar els 30 minuts.
 
La carretera C-58 a l’alçada de Vacarisses es manté tallada des del primer moment de l’accident per poder facilitar les tasques dels equips d’emergències.


Mesures de transport
Es recomana l’ús d’altres mitjans de transport alternatius ja que les alteracions a la línia poden provocar retards de fins a 30 minuts.
S'han habilitat autobusos perquè els viatgers evacuats que no han resultat ferits puguin arribar a destinació.
Ferrocarrils de la Generalitat ha reforçat el servei de la línia R5 (Manresa) per facilitar la mobilitat dels usuaris. Els trens passen de tenir 3 a 6 cotxes.

Situació del trànsit
Està tallada la carretera C-58 a Vacarisses, per tal que els serveis d'emergències puguin treballar-hi. Es fan desviaments cap a la C-16, que en aquest tram és gratuïta

 

Arxivat a: DESCARRILAMENT  BAGES   VACARISSES   FET DIVERS 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Manresa acull l'acte central del Dia de l'Educació Física al Carrer
El Casino acollirà l'exposició de gravats del segle XVIII 'Una Itàlia de paper'
Entrega de premis per promoure la investigació en discapacitat
Es realitzen treballs de reparació dels vasos de les piscines
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]