S'amplia el tractament d’endoteràpia als arbres del carrer Francesc Macià
La tècnica utilitzada minimitza l’impacte ambiental dels tractaments químics fitosanitaris i incorpora la injecció de l’insecticida directament al tronc dels arbres.
Els arbres del carrer Francesc Macià pateixen cada final d’estiu una greu afectació de pugó.

ST. VICENÇ / Redacció  
01/08/2018 17:01
L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet amplia el tractament d’endoteràpia als arbres del carrer Francesc Macià aquest estiu. La regidoria de Medi Ambient potencia aquesta tècnica que evita els tractaments químics mitjançant la polvorització aèria i, en canvi, injecta l’insecticida directament al tronc de cada arbre. L’endoteràpia permet una absorció a través de la sabia i aconsegueix un impacte ambiental molt més reduït, tant per als propis arbres, com per a la salut de les persones.
 
Afectats de pugó
Les espècies del carrer Francesc Macià (Catalpa bignonioides) pateixen cada final d’estiu una greu afectació de pugó, malura que, per una banda, afecta la pròpia salut de l’arbre i facilita la seva afectació per fongs i altres plagues, i per l’altra, provoca la generació d’una melassa que embruta voreres, vehicles i genera molèsties als veïns. A principis d’estiu, també es van tractar amb la mateix atècnica els plataners del municipi i es va minimitzar el desenvolupament del tigre del plàtan que cada any afecta greument aquesta espècie. Darrerament, l’Ajuntament ha fet servir la tècnica de l’endoteràpia per fer front a la processionària amb resultats exitosos.

Arxivat a:



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]