Detingut el membre d'un grup criminal per robar en 53 domicilis de Catalunya, del País Basc i del Sud de França
Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) han detingut un dels membres d'una organització criminal dedicada a realitzar robatoris en força a domicilis de tot Catalunya, el País Basc i el sud de França.
Els agents van establir contactes amb l'Ertzaintza i gràcies a l’intercanvi d’informació van poder confirmar que els tres homes estarien implicats en 24 robatoris en domicilis de Guipúscoa i 24 més comesos a les poblacions franceses d'Urrugne i Hendaye.

ACTUALITAT / Redacció  
08/05/2018 13:08
El detingut, de nacionalitat albanesa, de 24 anys i amb domicili a Barcelona, se'ls considera autor de cinc robatoris amb força a Catalunya, concretament a Alella, Cabrils i Solsona, 24 a Guipúscoa (País Basc) i 24 al sud de França, a Urrugne i Hendaye.
 
Els fets es remunten al 8 de gener de 2018 quan els Mossos van rebre la denúncia del robatori en força en un domicili de Solsona. Els propietaris de l'immoble van manifestar que a la tarda mentre eren al domicili van escoltar sorolls i van comprovar que un home estava intentant accedir al domicili per la porta del balcó. El lladre en ser descobert, va fugir del lloc ràpidament.
 
La DIC de la Regió Policial Central va iniciar una investigació que va permetre determinar que l'autor de la temptativa de robatori formaria part d'un grup integrat per tres homes que s'havien especialitzat en realitzar robatoris a domicilis. Els agents van comprovar que existia una clara coordinació entre els membres del grup, un d'ells que feia de conductor deixava els altres dos prop de la zona escollida per cometre el robatori i mentre aquests violentaven el domicilis realitzava tasques de vigilància. Quan els dos assaltants finalitzaven, avisaven el conductor que els recollia per tornar al domicili que havien fixat a Barcelona.
 
Els investigadors van comprovar que el grup sempre seguia un mateix patró per cometre els robatoris, escollien cases de zones residencials de poblacions petites, quan no hi eren els propietaris saltaven les tanques perimetrals per forçar finestres o portes per accedir a l'interior de l'immoble on sostreien diners en metàl·lic, joies i petits electrodomèstics.
 
Fruit de les indagacions policials també es va determinar que la banda es desplaçava periòdicament al País Basc, la qual cosa va fer sospitar que podrien estar delinquint també en poblacions basques i del sud de França. Els agents van establir contactes amb l'Ertzaintza i gràcies a l’intercanvi d’informació van poder confirmar que els tres homes estarien implicats en 24 robatoris en domicilis de Guipúscoa i 24 més comesos a les poblacions franceses d'Urrugne i Hendaye.
 
Els mossos van comprovar que un dels lladres havia marxat de l'Estat espanyol. Davant aquests fets, el 25 d'abril es va establir un operatiu policial que va permetre detenir el principal investigat del grup al carrer de Pepe Rubianes de Barcelona. La mateixa tarda els agents van realitzar l'entrada i perquisició al domicili que el detingut tenia al districte de Ciutat Vella. A l'interior del domicili es van localitzar diners en metàl·lic i diversos documents d'identitat francesos.
 
L'arrestat va passar a disposició judicial el 27 d'abril, el jutge va determinar el seu ingrés a presó.La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Arxivat a:



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Manresa acull l'acte central del Dia de l'Educació Física al Carrer
El Casino acollirà l'exposició de gravats del segle XVIII 'Una Itàlia de paper'
Entrega de premis per promoure la investigació en discapacitat
Es realitzen treballs de reparació dels vasos de les piscines
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]