Estudi per a l’ampliació del cementiri de Castellnou de Bages
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Castellnou de Beges, l’estudi previ del projecte d’ampliació del cementiri municipal.
Cementiri de Castellnou de Bages. Foto: Ajuntament de Castellnou de Bages

BAGES / Redacció  
08/05/2018 12:48
 
El recinte funerari es troba al nucli antic del municipi, al sud-est de l’església, i està format per dos recintes de nínxols en un nivell inferior, un columbari d’urnes cineràries en un nivell superior i uns enterraments en fossa a la banda nord-est.Aquest recinte fou construït pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) entre els anys 1997 i 2000, aprofitant les ruïnes de l’antiga casa rectoral originària del segle X, amb ampliacions dels segles XIV al XIX.

L’estudi preveu donar continuïtat al cementiri existent, utilitzant els mateixos criteris i materials. L’ampliació s’estén cap a nord, a l’altre cantó del cup de Cal Batista. Els nínxols s’agrupen en diferents volums maclats entre ells per tal d’evitar la sensació de massificació que veiem de vegades en grans cementiris i també per adaptar-se millor a la morfologia de l’entorn. La disposició deixa molt obertes les vistes cap a l’est. La tanca es proposa amb la mateixa pedra que es va utilitzar en l’existent, excepte en algun tram on és substituïda per una reixa de ferro per permetre la relació visual entre l’interior i l’exterior.
 
 
 

Arxivat a: BAGES 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Unes 300 persones a la manifestació de l'1 de maig a Manresa
'Una Itàlia de paper' de Vicenç Furió protagonitza les noves xerrades del cicle Parlem d'art
Meritxell Soler , convocada a l'europeu de Roma
Preinscripcions i jornada de portes obertes a la llar d'infants de Calaf
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]