Unió de Pagesos planta cara al Bisbat de Vic
El pagès afectat aporta tota la documentació que acredita la seva propietat.El cas es va destapar arran de la queixa de Joan Casajoana.
Unió de Pagesos assessorarà les persones afectades valorant-ne la legalitat i les possibilitats de revertir-les. A la foto, Joan Casajoana i Joan Tatjé

CATALUNYA CENTRAL / Redacció  
04/05/2018 12:02
El sindicat Unió de Pagesos anima a tots els Ajuntaments i Consells Comarcals que comprovin en els registres de la propietat si hi ha més casos d'immatriculacions per part del Bisbat de Vic. La immatriculació és la usurpació indeguda d'una propietat immoble per part de l'Església.

Recordem que, en el seu moment, Unió de Pagesos va denunciar que el Bisbat de Vic havia immatriculat en el Registre de la Propietat ermites i esglésies que pertanyen a masies i cases pairals de la comarca del Bages, entre altres, sense advertir els afectats, inscrivint-les al seu nom.

Unió de Pagesos considera que aquestes actuacions poden suposar presumptament un espoli de béns privats i denuncia la manca de col·laboració per part de la majoria dels Registres de la Propietat, ja que són molt restrictius a l'hora de facilitar informació global sobre les immatriculacions de l'Església, situació que causa indefensió a la pagesia perjudicada.

El sindicat fa una crida a tots els propietaris de masies i cases pairals que tinguin aquest tipus d'edificacions en les seves terres, així com a ajuntaments i altres administracions, per tal que comprovin la titularitat actual a través de la sol·licitud d'una nota informativa al Registre de la Propietat corresponent.

Arran d'aquestes actuacions per part del Bisbat de Vic, Unió de Pagesos assessorarà les persones afectades valorant-ne la legalitat i les possibilitats de revertir-les. Cal recordar que el Bisbat de Vic està format per 10 arxiprestats amb municipis a les comarques de l'Anoia, Bages, Berguedà, Moianès, Osona, Ripollès, Segarra, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

El sindicat va denunciar el 27 d’abril que el Bisbat de Vic havia immatriculat en el Registre de la Propietat l’església de Sant Pere de Vallhonesta i la casa que hi ha a la mateixa parcel·la, de 731 metres quadrats, a Sant Vicenç de Castellet, el propietari de les quals és Joan Casajoana, a més de l’ermita de Sant Jaume del Clot del Grau, a Castellfollit del Boix.
 
Joan Casajoana ha mostrat avui, en roda de premsa a Manresa, una trentena de documents per acreditar que tant l’església de Sant Pere de Vallhonesta com la casa que hi ha a la parcel·la són de la seva propietat i pertanyen a la seva família des de fa diverses generacions. Aquests documents ja els va aportar als representants del Bisbat en dues reunions mantingudes al setembre passat.
 
 

Arxivat a: CATALUNYA CENTRAL   UNIO DE PAGESOS 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]