El consum de productes d’alimentació ecològica creix un 14%
L’estudi de Kantar Worldpanel i Fundació Catalunya La Pedrera presentat aquest divendres a Món Sant Benet constata aquest increment del consum de productes d’alimentació ecològica
La sessió ha comptat amb la participació d’experts del sector.

SOCIETAT / Redacció  
24/02/2018 16:55
Unes 250 persones han assistit a la II Jornada anual de productes d’alimentació ecològics  de la Fundació Catalunya La Pedrera a Món Sant Benet. La sessió ha comptat amb la participació d’experts del sector. La inauguració ha anat a càrrec de la directora general, Marta Lacambra, que ha començat afirmant: "Hem d'imaginar un futur amb una Catalunya transformada: amb un paisatge cuidat, una alimentació de proximitat, pagesos que poden viure del seu treball i una comercialització justa".

Després de la inauguració, el fundador del moviment de l’Slow Food, Carlo Petrini, ha començat la seva intervenció assegurant que el sistema actual de producció alimentària és criminal i que cal canviar-lo. Ja que, com ha explicat durant la seva presentació, és el principal problema de salut mundial per malnutrició o hiperalimentació; és la primera causa del canvi climàtic –responsable del 34% de l’emissió de gasos, molt per sobre del sector del transport i del malbaratament de recursos, amb un consum del 75% de l’aigua per l’agricultura o la destrucció del 38% dels aliments produïts a escala mundial-; i també font de molts conflictes econòmics i polítics.

Com a conclusió a les seves reflexions sobre alimentació, Carlo Petrini ha assegurat que el nou sistema de producció d'aliments passa per crear un sistema de coproducció de proximitat, que connecti i uneixi els productors locals amb els consumidors locals.

Podeu llegir Estudi ‘Mitos y realidades sobre el consumo de ecológicos’ aquí.

Arxivat a: BAGES 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



S'obren les preinscripcions per al curs 2020-2021 per al Pla de Transició al Treball
El Consell Comarcal del Bages obrirà l’1 de juny la convocatòria d’ajuts individuals per al menjador escolar del proper curs
Les Vesprades sota l'alzina s'ajornen al 2021
Suspensió activitats estiu 2020 a Rajadell
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]