Una nova plataforma social recull les millors pràctiques catalanes en gestió de l’aigua
Eurecat-CTM ha estudiat l’impacte polític i social de les iniciatives de la gestió de l’aigua i la seva repercussió a les xarxes socials.
Eurecat-CTM ha estudiat l’impacte polític i social de les iniciatives lligades a la gestió de l’aigua.

MEDI AMBIENT / Redacció  
24/02/2018 09:28
Recollir les millors pràctiques i experiències en gestió de l’aigua en l’àmbit industrial, social i polític i compartir-les amb experts i ciutadans d’arreu del món. És l’objectiu de la nova plataforma digital social POWER, impulsada per Eurecat-CTM, amb seu a Manresa, i d’altres socis europeus i que farà públics casos d’èxit de diverses ciutats mundials, entre les quals hi ha Sabadell.

L’app que també està disponible en versió web, es troba en fase de proves iforma part d’un projecte d’innovació a nivell europeu que té com objectiu“augmentar la consciència de l’escassetat d’aigua entre els ciutadans” i “compartir les millors experiències de gestió entre centres de recerca, universitats i gestors de l’aigua a nivell internacional”, explica Richard Elelman, responsable d’administracions públiques d’Eurecat-CTM.

La plataforma és gratuïta i permet consultar iniciatives de gestió hídrica en diferents ciutats del món de manera interactiva, i plantejar-ne debats amb experts i ciutadans. En aquest sentit, POWER està estructurada en quatre grans eixos que versen sobre fenòmens meteorològics extrems, estratègies de reducció en el consum d’aigua, nivell de qualitat en l’aigua reutilitzada i variables relacionades amb la seva conservació.

A Catalunya, la plataforma se centra  a la ciutat de Sabadell on participa el grup CASSA, que mostra exemples de qualitat de l’aigua i diversos temes d’interès ambiental en l’àmbit de l’aigua. Per la seva banda, Eurecat-CTM ha estudiat l’impacte polític i social de les iniciatives lligades a la gestió de l’aigua i quina repercussió tenen sobre  la ciutadania i les xarxes socials. En el cas de la cocapital vallesana, la plataforma també és accessible mitjançant una aplicació mòbil gratuïta que posa en contacte experts i ciutadans del municipi.

El projecte POWER és una iniciativa impulsada per la Unió Europea en la seva estratègia per conscienciar sobre la gestió dels recursos hídrics de la mà de la xarxa de ciutats ClimateAlliance, les ciutats angleses de Leicester i Milton Keynes i les companyies de subministrament d’aigua de Jerusalem i Sabadell.
 

Arxivat a: MANRESA 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Actuacions especials de mobilitat per la Diada de Sant Jordi a Manresa
La 7a Fira de l’Ocupació del Bages torna amb 24 empreses i més de 200 ofertes de feina
El Consell de la Gent Gran de Solsona busca fotos, vestits i altres elements
L'Hospital de Berga repartirà contes per Sant Jordi als infants
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]