La Fira Embarrats es consolida com una cita imprescindible
Sant Joan s'ha bolcat aquest cap de setmana en la celebració de la cinquena edició d’aquesta festa tradicional ambientada a principis del segle XX i que evoca el tèxtil i la vida a la llera del riu Cardener
La Fira Embarrats va tornar a omplir Sant Joan per cinquè any consecutiu. Foto: Jordi Preñanosa

ST. JOAN / Redacció  
02/11/2017 10:32
Sant Joan de Vilatorrada va recuperant poc a poc la normalitat del dia a dia després de viure un intens, màgic i històric cap de setmana amb la celebració de la cinquena edició de la Fira Embarrats, impulsada conjuntament per l’Ajuntament i la Comissió Embarrats. Al llarg de dissabte 28 i diumenge 29 d’octubre, veïns i visitants vinguts d’arreu de la comarca i del país van omplir massivament l’entorn de Cal Gallifa i els carrers i places de la vila per gaudir de múltiples activitats i espectacles per a tots els públics en un nou èxit de participació.

Així, milers de persones van visitar la que és ja una de les propostes lúdiques i culturals amb més renom del Bages i una cita ineludible del calendari tardorenc català. Eduard Mata, regidor de Comerç, Turisme i Consum, assegura que la fira “ha arribat a la seva cinquena edició amb més salut que mai i amb ganes de seguir creixent qualitativament i quantitativa. El que va començar sent una festa molt nostra, adreçada a un públic encara una mica incipient, ha esdevingut durant aquest temps una festivitat imprescindible per als amants de la història i dels encants, el patrimoni i la cultura vinculats a la Catalunya i el Sant Joan de principis del segle XX".

Mata, finalment, afirma que “enguany hem fet una aposta molt decidida des de diferents àrees de l’Ajuntament per consolidar i potenciar la fira, i el resultat no pot haver estat més satisfactori”. Per tot plegat, el regidor avança que “és un orgull veure com la gent i les nostres entitats s’impliquen i s’il·lusionen any rere any amb aquest projecte i tenir la sort d’acollir una de les fires del sector de referència a tota Catalunya i que aporta un tret diferencial i únic".

Afluència constant de visitants al llarg del cap de setmana
Enguany, la Fira Embarrats ha comptat amb un ampli ventall de propostes lúdiques i culturals per a adults i infants que han tingut una gran rebuda per part de tots els visitants. Entre les activitats més destacades, un original partit de futbol ambientat a l’època que va enfrontar els treballadors de les fàbriques i el Futbol Club Barcelona de la dècada dels anys 20; espectacles de carrer itinerants; les visites teatralitzades a les fàbriques del municipi; un espai gastronòmic amb productes locals; espectacles musicals; accions itinerants amb personatges d’època; jocs i atraccions per als més menuts; o una exposició inèdita de vehicles antics.

Arxivat a: EMBARRATS 2017  TOTS ELS EMBARRATS  FIRES I FESTES 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Manresa acull l'acte central del Dia de l'Educació Física al Carrer
El Casino acollirà l'exposició de gravats del segle XVIII 'Una Itàlia de paper'
Entrega de premis per promoure la investigació en discapacitat
Es realitzen treballs de reparació dels vasos de les piscines
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]