Creix un 14% l'ús del bus nocturn gratuït durant la Festa Major
L'Ajuntament ha fet aquest divendres la valoració dels deu dies que ha durat la celebració, assegurant que la resposta ciutadana ha estat "excel·lent"
La novena Trobada de Bateries ha estat un dels darrers actes de la Festa Major, a causa de la suspensió el primer cap de setmana pels atemptats. Foto: Jordi Preñanosa

MANRESA / Redacció  
08/09/2017 17:22
La Festa Major de Manresa 2017 va finalitzar el passat diumenge, després de deu dies i amb un total de 124 actes celebrats, amb la satisfacció de "tornar a veure carrers i places de la ciutat plens per participar en les propostes d’una programació molt consolidada, gratuïta, variada i adreçada a públics de totes les edats i que, afortunadament, s’ha pogut gaudir amb molt bona harmonia, civisme i sense incidències remarcables".

Així ho han valorat aquest divendres al matí la regidora de Festes i Projecció de la Ciutat, Neus Comellas, i el representant de l’Associació Manresa de Festa, Joan Orriols. Tant des del govern com des de l’organització s’ha fet un balanç molt positiu de la festa, de "l’excel·lent assistència" en el seu conjunt, així com de "l’encert en algunes novetats organitzatives introduïdes que han ajudat al bon funcionament de les activitats". Comellas s'ha mostrat oberta en el futur a enriquir la programació actual amb la introducció de nous actes si hi ha més suport pressupostari d'agents exteriors. Al seu torn, Joan Orriols també ha fet una valoració “positiva” d’aquesta edició i ha destacat “el bon funcionament del nou espai festiu a la plaça Gispert i dels nous espais per a les persones amb mobilitat reduïda”. 

Creix el 14,4% l’ús del bus nocturn gratuït
En aquesta edició el bus nocturn gratuït ha tornat a millorar les dades de l’any passat. En total hi ha hagut 2.862 usuaris del servei de bus nocturn gratuït, el que suposa un augment del 14,4% respecte el 2016, que el servei el van utilitzar 2.501 usuaris. El servei reforçat de pagament de les línies 6 i 7 i 8 també ha tingut un augment del 13,4% durant els dies de  festa, amb 2.382 usuaris (l’any 2016 hi va haver 2.101). Amb l'objectiu que el servei de Bus Nocturn fos més utilitzat per anar i tornar dels actes de la Festa Major, es va millorar la comunicació del mateix, per tal de donar a conèixer l'oferta al màxim de públic amb diversos formats i amb la col·laboració dels Àngels de Nit, Som-nit, Oficina de Turisme, dels propis autobusos i centres d’interès de la ciutat.

Necessitat de reforçar les recomanacions de seguretat per als participants al Correfoc
Malgrat la satisfactòria valoració que s'ha fet des del govern de tota la Festa Major, un dels aspectes menys positius ha estat l’increment de persones ateses durant el Correfoc, aspectes que l’organització i les entitats col·laboradores estan valorant de cara a la propera edició, però que tenen molt a veure amb el fort increment de participants i espectadors d’aquest acte, així com una certa relaxació en les mesures de seguretat dels participants. Aquest fet apunta a la necessitat de reforçar de cara a l’any vinent la informació i les recomanacions de seguretat i de protecció del vestuari. Aquest any hi ha hagut un increment del producte pirotècnic al Correfoc, durant el qual es van utilitzar 310 quilos.

Més agilitat per les Visites a la Manresa Desconeguda i el Tap’Antic
Entre les millores organitzatives introduïdes en aquesta edició s’ha ressaltat la recollida de tiquets amb hora del torn per a les Visites a la Manresa Desconeguda, la qual cosa ha evitat llargues cues i ha permès ordenar aquesta activitat que ha tornat a ser un èxit i que ha mantingut el ritme d'assistents dels darrers anys. En aquesta edició, les tres visites programades han estat seguides per un total de 1.155 persones (Casa Consistorial: 380 visitants; carrer Sobrerroca: 375 visitants; Visita a l'Oller del Mas: 400 visitants).

En el mateix sentit, la venda anticipades de gots i consumicions així com la col·locació d’algunes barres a l’exterior dels locals ha permès també evitar llargues cues en el Tap’Antic. Es van vendre, anticipadament i durant la mateixa nit, més de 3.000 consumicions per al Tap’Antic, a les quals s’han de sumar les que es van vendre directament als 25 locals de restauració participants. En aquesta edició el guanyador concurs de tapes ha estat l’establiment Taverna 1913. La resta de local amb més vots han estat 2D Sushi, Venezuela i Olé! I Bar Pardal.

La plaça Gispert, un nou espai festiu que pren protagonisme
La incorporació de la plaça Gispert en la programació festiva també pot valorar-se positivament, tot i que divendres amb Itzipa i Bremem va ser un dia més fluix quant a afluència de públic. Dissabte, Puput i El Fugitiu van aconseguir col·locar el cartell de complert a l’espai. Pel que fa a l’ampliació d’horaris a La Plana de l’Om, espai adreçat a públic adolescent, i a Manrussionica i la plaça Sant Domènec no va comportar cap problema, segons els organitzadors (això sí, es va procurar molta puntualitat a l’hora de finalització dels espectacles). L’ampliació de l’espai per a les persones amb mobilitat reduïda a la plaça Sant Domènec va tenir molt bona acceptació i la continuïtat de l’espai situat a la plaça Major va estar complert especialment per veure la Mostra del Correfoc.

El ball del Correfoc i el piromusical de l’Agulla triomfen
En aquesta edició, el grup Hotel Cochambre, l’aposta d’enguany pel ball del Correfoc, va ser un èxit, aconseguint el grup una complicitat total amb el públic assistent, que va omplir la plaça Major en el tradicional comiat del dilluns de Festa Major. També ha tingut una excel·lent acollida l’espectacle piromusical a càrrec de Pirotècnia Peñarroja a l’Agulla, destacant en aquest edició el seu caràcter novedós, massiu i molt manresà, amb la presència d’un cor de grans dimensions, en el marc de la campanya de marca Manresa, cor de Catalunya. Les primeres peces que van sonar van ser La llum que portes dins, la cançó de Gossos dedicada a Manresa, i el ball de l’Àliga de Manresa, que enguany celebra el 25è aniversari.

Treball intens per millorar la seguretat i el  civisme
Des del govern s’ha volgut destacar l’excel·lent treball dels cossos de seguretat i tècnics municipals implicats en l’organització (protocol, festes, manteniment, neteja, mobilitat) així com les mesures extraordinàries per incrementar la seguretat dels assistents: col·locació al passeig de Pere III de jardineres per reforçar la seguretat en aquest tram de la ciutat, el reforç de la seguretat en actes com el castell de focs i en diversos punts estratègics a l’entorn de la festa. També ha ressaltat especialment les iniciatives de les regidories de Dona i Igualtat, Sanitat i Joventut que van impulsar una campanya per sensibilitzar contra la violència masclista amb el lema Manresa lliure d’agressions sexistes. No és No! i accions també per promoure la venda i dispensació d’alcohol de forma responsable i de prevenció contra les drogues.

Arxivat a: FM MANRESA 2017  FIRES I FESTES 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Sant Fruitós de Bages expressa el seu més sentit condol per la mort de Rayan Mansouri
Les millors fotografies dels Premis d'Investigació i d'Innovació d'AMPANS
L'Espai de Suport Manresa-Bages de Mémora celebra el seu sisè aniversari
L’Ajuntament solsoní fa una crida a reduir el consum d’aigua
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]