Sallent se suma al bicentenari de les festes de Gràcia
Els Amics de les Enramades han estat aquest dilluns al matí a Barcelona per decorar un dels carrers del barri, Francesc Giner
Una noia acabant de decorar les lletres d'entrada al carrer Francesc Giner de Barcelona. Foto: AjS

SALLENT / Redacció  
14/08/2017 17:05
Els Amics de les Enramades de Sallent han marxat aquest diluns al matí amb autobús fins a la capital catalana per guarnir un dels carrers del barri de Gràcia amb motiu dels 200 anys de les seves festes. Des de les 9 del matí, una vintena d’enramadors sallentins han posat fil a l’agulla per vestir el carrer Francesc Giner amb una enramada senzilla amb els elements tradicionals: el boix, la palma i les flors de paper.

Es tracta d’una iniciativa dels veïns del barri barceloní, a qui els va cridar l’atenció que a Sallent encara se seguís treballant amb aquests elements vegetals tal com es feia antigament i volien recordar els orígens d’aquesta festivitat, que enguany celebra el bicentenari.

A Sallent ja feia més d’un mes que s’estaven preparant els motius per l’enramada. Es van fer dos torns de treball en un local del carrer Àngel Guimerà i fins i tot es va organitzar una sortida popular per anar a collir el boix. Tot aquest esforç es veurà reflectit en un tram del carrer Francesc Giner des d'aquest dilluns i fins al 20 d’agost.

El passat 9 de juliol, les Enramades de Sallent també van tenir el seu lloc a l’envelat de Gràcia. Es va fer un taller per ensenyar a fer trenes de boix i flors de paper, mostrant així com eren els guarniments tradicionals que moltes entitats ja han perdut.

Enguany, és la primera vegada que les Enramades de Sallent tenen representació a Gràcia, en una de les festes més emblemàtiques de Catalunya. Per als organitzadors es tracta d'una "gran oportunitat per donar a conèixer aquesta tradició tan arrelada i estimada al municipi, i que el passat mes de juny va deixar el llistó ben amunt amb gran èxit de participació i 16 carrers enramats que van lluir i vestir de color Sallent".
 

Arxivat a: FIRES I FESTES  CULTURA POPULAR 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



El Centre d'Esports Manresa torna a tercera després de dues temporades històriques a Segona RFEF
UManresa amplia el seu campus amb un nou edifici per acollir la Clínica Odontològica Universitària
Jornada sobre autoprotecció en cas d’incendi forestal
Consulta monogràfica per atendre pacients amb Parkinson
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]