La PAS denuncia el “mal estat” de la plaça de les vaquetes
L'Ajuntament assegura que la queixa dels animalistes “no té recorregut” perquè les instal·lacions estan “certificades per un tècnic”
Imatge de les tanques de fusta que rodegen la plaça del Sindicat, on se celebren les vaquetes. Foto: PAS

SANTPEDOR / Noemí Badrenas  
09/06/2017 12:09
La Plataforma Animalista de Santpedor (PAS) ha denunciat davant l'Ajuntament "el mal estat de les instal·lacions on s'ha de celebrar l'espectacle de les vaquetes de la Festa Major", a la plaça del Sindicat.

Segons ha anunciat en un comunicat que ha enviat aquest divendres als mitjans, l'entitat ha tingut coneixement "d’uns fets relacionats amb l’espectacle de les vaquetes de Santpedor que poden ser constitutius d'infracció de la Llei 34/2010, de l’1 d’octubre, de regulació de les festes tradicionals amb bous, per la qual cosa com a plataforma defensora dels drets dels animals s’ha vist en l'obligació legal de denunciar-los davant de l’organitzador d’aquest espectacle, l’Ajuntament de Santpedor".

La PAS assegura que les instal·lacions "no garanteixen la seguretat per a les persones i els animals que participen en aquest espectacle" perquè han observat deficiències en l'estructura principal de contenció de les vaquetes, les tanques metàl·liques i les de fusta. La plataforma argumenta que "en aquestes tanques, les persones que corren dins la plaça hi pugen corrent i sense mirar per tal de no ser envestits per cap vaqueta. Estan plenes de ferros punxants, tallants i rovellats que suposen un gran risc pels participants i també pels animals, que poden ferir-se amb molta facilitat i a part de les ferides ocasionades hi ha l’agreujant de poder-hi contraure el tètanus", afegeixen.

El comunicat continua: "Donat l’estat en què es troben les tanques, i que el deteriorament observat no es pot produir en un breu període de temps, considerem que ja són defectes que es vénen repetint malgrat en el darrer espectacle consta un informe tècnic, signat i segellat, que assegura el bon estat de l’estructura, cosa que posem en dubte, ja que aquest deteriorament de les tanques no es fa d’un any per un altre".

Per tots aquests motius exposats, han presentat la denúncia davant l'alcalde, Xavier Codina, demanant que "s’acordi per part de l’Ajuntament i de manera urgent resoldre les deficiències detectades que infringeixen clarament la normativa reguladora de l’espectacle, a més de posar en perill la seguretat de persones i animals". Els animalistes demanen que en el supòsit "que no que sigui possible resoldre de manera correcta i immediata les deficiències constatades prèvies a l’espectacle, se suspengui d’immediat l’espectacle". En cas contrari, diuen, "es donarà trasllat als departaments i òrgans competents per tal que emprenguin aquelles accions que considerin respecte de l’actuació de l’Ajuntament".

Per la seva banda, l'alcalde de Santpedor, Xavier Codina, ha assegurat a aquest diari que la queixa "no té recorregut perquè està tot certificat per un tècnic, que va venir la setmana passada". Segons Codina, es tracta d'enginyers contractats externament per aquest servei, els quals van avaluar les condicions de les instal·lacions i van determinar que tot era correcte. Preguntat per les "deficiències" de les tanques metàl·liques i les de fusta que hi ha al voltant de la plaça, que els animalistes denuncien que "són perilloses per a persones i animals", l'alcalde insisteix que "aquella zona no és per córrer" sinó per seure-hi i "no suposa cap perill".

Arxivat a: FESTA MAJOR SANTPEDOR  FIRES I FESTES 


Opinions dels lectors
monseal | 10-06-2017 | 16:56
Quina vergonya d'alcalde

 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Sant Fruitós de Bages expressa el seu més sentit condol per la mort de Rayan Mansouri
Les millors fotografies dels Premis d'Investigació i d'Innovació d'AMPANS
L'Espai de Suport Manresa-Bages de Mémora celebra el seu sisè aniversari
L’Ajuntament solsoní fa una crida a reduir el consum d’aigua
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]