Bages i Moianès s'apunten a la Setmana Sense Fum
Es faran activitats a les dues comarques
La Setmana Sense Fum tindrà lloc del 25 al 31 de maig. Foto: Google

BAGES / Redacció  
23/05/2017 12:01
Del 25 al 31 de maig se celebra la Setmana sense Fum. Per aquest motiu, diferents equips d’atenció primària del Bages de l’ICS organitzen activitats molt diverses. L’objectiu és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se en el consum de tabac, abandonar-lo i poder gaudir d’un ambient lliure de fum. El lema per a aquest any 2017 és Menys fumar i més caminar.

Les activitats previstes són les següents:

Manresa (CAP Sagrada Família)
Es portaran a terme diverses activitats a l’edifici del CAP i també s’anirà al Mercat de la Sagrada Família i als instituts. Un any més s’organitza un concurs de fotografia amb el lema “Menys fumar i més caminar”. Les imatges estaran exposades al vestíbul del CAP fins el dia 31 de maig.

Al Mercat, durant bona part d’aquest mes de maig, hi ha informació sobre l’hàbit tòxic del tabac i es promou el concurs de fotografia. El dimarts dia 23, els professionals de consulta en tabac es desplaçaran al mercat amb la intenció que les persones que ho vulguin puguin accedir a proves simples que mesuren el nivell de monòxid de carboni en l’aire expirat. Segons el resultat, se citarà l’usuari per a una espirometria al CAP.

Les persones interessades a deixar el tabac tenen l’oportunitat d’assistir a una consulta específica en deshabituació. Durant la Setmana sense Fum, les farmàcies de la zona faran difusió de les activitats. El dia 30 hi haurà una jornada oberta al CAP centrada en activitats per prevenir el tabaquisme. El dia 31 es lliuraran els premis a les fotografies premiades.

Manresa (CAP Bages)
Taula informativa a la planta baixa del CAP Bages per sensibilitzar sobre el tabaquisme i realització de carboximetries els dies 29, 30 i 31, tant al mateix centre com als instituts. El dia 25, hi haurà caminada i es promouran els “Entorns sense fum” als equipaments escolars i de salut.

Cardona
Amb motiu de la celebració de la Setmana sense Fum, des del CAP Cardona s’organitza cada any un concurs de fotografia i vídeo que faci referència a l’eslògan de la campanya vigent, i que va dirigit als alumnes d’ESO del municipi de Cardona. L’acció es fa amb la participació de les escoles del territori.

Sant Joan de Vilatorrada
El CAP Sant Joan de Vilatorrada impulsa, amb la col·laboració de la Regidoria de Salut de l'Ajuntament, una caminada popular el proper dijous 1 de juny, compartint el lema de la campanya central: "Menys fumar i més caminar". La passejada pels voltants del poble sortirà a les 10 h des del centre mèdic i tindrà una durada de dues hores, aproximadament.

Durant la XVIII Setmana sense fum, el CAP Sant Joan de Vilatorrada ofereix també carboximetries els dies 29, 30 i 31 de maig, de 18.30 a 20 h, a persones que siguin fumadores com a acció de sensibilització dels efectes del consum de tabac. Amb aquesta prova, es podrà calcular el monòxid de carboni en l'aire espirat amb l'objectiu de conèixer la capacitat pulmonar dels participants i tractar possibles patologies relacionades amb el tabaquisme.

Moià i Castellterçol
Als CAP de Moià i al de Castellterçol es col·locaran taules informatives per informar sobre tabaquisme i es lliuraran guies per deixar de fumar. Hi hauran accions específiques a les sales de pediatria adreçades als fumadors passius. També s’inflaran globus i es col·locaran dins uns ‘pulmons’ de mida gran, primer a l’Institut de Moià i posteriorment a la plaça del CAP Moià.
 

Arxivat a: SENSE FUM  SALUT 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]