Ferran Climent rebrà el premi especial de la 3ª Nit del Turisme del Bages
És el director científic del Geoparc
Ferran Climent, director científic del geoparc, davant la falla del Migmón, al municipi de Súria. Foto: Noemí Badrenas

BAGES / Redacció  
15/11/2016 11:35
Ferran Climent, director científic del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central serà un dels protagonistes de la 3ª Nit del Turisme del Bages que organitza l’associació Bages Impuls i que se celebrarà aquest proper dimecres a Montserrat. Ell rebrà el premi especial i simbolitzarà la feina que s’ha fet a la comarca per donar valor a la singular geologia.
 
En la primera edició, a Sallent, es va reconèixer el pare José Luis Iriberri, Jesuïta, en condició d’impulsor del Camí Ignasià i en la segona, a Cardona, el premi va ser per a Joan Soler, president del Consell Regulador de la DO Pla de Bages.

Bages Impuls considera que el Geoparc, que s’ha convertit en un dels eixos vertebradors del turisme al Bages, té una gran projecció de futur. L’any 2012, el que aleshores era Parc Geològic i Miner de la Catalunya Central va ser acceptat per integrar-se a la Xarxa Europea de Geoparcs. El 2015 va ser reconegut per la UNESCO i aquest octubre ha superat el procés de revalida per part d’experts internacionals. Actualment és l’únic Geoparc Mundial Unesco que hi ha a Catalunya.

Entre els diferents llocs i elements identitaris d’aquest Geoparc hi ha les Coves de Montserrat, a Collbató; les Coves del Toll, a Moià; la conca salina de Cardona i Súria; i els relleus actuals dels antics deltes de Montserrat i Sant Llorenç del Munt.

El sopar de la 3ª Nit del Turisme, serà propi de la Cuina Ignasiana. L’elaborarà un equip de cuiners de l’Hotel Abat Cisneros de Montserrat, Món Sant Benet, Parador de Cardona i Mas de la Sala, que ja se han coordinat en les edicions anteriors. Aquests establiments, sota l’aixopluc de Bages Impuls, van crear el projecte conjunt.
 
Enguany la Nit del Turisme serveix com a cloenda de les 1eres Jornades Gatronòmiques del Camí Ignasià i de la Fira Gastronòmica del Geoparc, impulsades per l'Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal respectivament.

 

Arxivat a:



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Ja es pot consultar el cens electoral per a les eleccions europees del 9-J
L'Ajuntament convoca les subvencions de l'Àrea de Drets i Serveis a les Persones
Jornada de portes obertes a la UPC Manresa
L'Orfeó Català s'estrena a Santpedor presentant nova composició
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]