Quatre empreses s'alien per potenciar els circuits comercials alimentaris curts
MengemBages, Ecopallareta, Torna Terra i Celler Cooperatiu d’Artés formen un partenariat per impulsar els seus productes

COMARQUES / Redacció  
04/08/2016 11:35
MengemBages, el Celler Cooperatiu d’Artés, la granja ecològica Ecopallareta de Manresa i el projecte Torna Terra han iniciat un treball conjunt, en forma de partenariat, per potenciar la venda de productes alimentaris des del circuit curt, per la confiança que això genera. Aquest treball es presenta sota el segell Terra de profit.
 
L’impuls d’aquest treball conjunt entre empreses del territori inclourà diverses accions que s’aniran produint durant els propers mesos com participació en fires, tastos de maridatge dels productes de les empreses inicialment implicades i fins i tot una carta de maridatge amb productes dels productors locals que ha estat elaborada pel millor cuiner català de l’any 2015, Diego Alias, de Ca l’Amador que també s’ha sumat a aquest projecte de potenciar el producte local i el circuit curt. Durant el mes de setembre es farà la presentació oficial del projecte que compta amb l’impuls de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.
 
Territori de Masies, el 6 d’agost
El primer dels tastos que se celebraran sota la denominació Terra de Profit serà el que queda emmarcat en la jornada Territori de Masies, que tindrà com a marc el Santuari del Miracle, al Solsonès, el proper dia 6 d’agost.
 
Venda de circuit curt
Una alimentació responsable, ecològica, saludable i que a la vegada neixi, creixi i torni al territori, és una tendència que cada cop més es detecta entre els consumidors. Per tal que tot això tingui certes garanties és imprescindible generar espais de venda de circuit curt que permetin una comercialització eficaç als productors i garanties de coneixement i traçabilitat del producte de cara als consumidors.
 
El Bages, terra de profit
La comarca del Bages, situada al centre geogràfic de Catalunya, i les seves comarques veïnes són productores d’una gran quantiat d’aliments en diferents sectors, destacant la producció de vi, l’horta i la ramadera, formada especialment per explotacions petites o mitjanes que, des de fa alguns anys, estan apostant per un producte excels, variat  i colològica a l’hora que econòmicament sostenible i que s’allunya de la sobre explotació.

La restauració de la zona, rica i activa, també està fent una clara aposta per aquest tipus de productes, en una zona on a més de bons restaurants, també destaca per ser una terra de noms destacats de la gastronomia catalana.
 
Segell ‘Terra de Profit’
Promocionar el consum local, de la venda de proximitat i de circuit curt de productes de l’horta, ramaderia, vi i cava de la comarca del Bages i comarques perifèriques.

Alguns del objectius que s’han marcat les empreses que impulsen el segell de qualitat Terra de Profit són aproximar als productors i als consumidors tot potenciant canals de comercialització que facilitin aquesta aproximació i fer-ho des d’una perspectiva agroecològica emmarcada en el marc conceptual de l’economica social i solidària, i potenciar el teixit productiu i econòmic territorial i incidir en un paisatge que és propi d’aquest territori.
 

 

Arxivat a:



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



S'inicia una nova fase d'obres al futur Museu del Barroc per valor de prop d'un milió d'euros
El BAXI Manresa debuta a la Lliga Endesa a la pista del Movistar Estudiantes
Tota pedra fa paret, la pedra seca a Catalunya
Tres noves propostes d'Espais Creatius als centres cívics
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]