Més de 2.100 inscrits al Carnaval Infantil de Manresa
La restaurats gegants El Rei de Bastos i La Puta d'Oros, protagonistes de la festa
Una de les comparses dedicades a l'hort que es van poder veure. Foto: Jordi Preñanosa

MANRESA / Redacció  
08/02/2016 11:35
El Carnestoltes Infantil de Manresa ha tornat a demostrar que gaudeix de molt bona salut. L'Ajuntament ha facilitat aquest dilluns les xifres de participació, que són més que bones. Han estat més de 2.100 les persones inscrites a la rua infantil, a banda dels grups de música i les famílies que s’hi han afegit.

Un munt de comparses van omplir de color, gent i bon humor els carrers més cèntrics, amb final aquest any, com a novetat, a la plaça de la Font de les Oques, un espai ampli i adequat per a la festa. Un total de 14 comparses d’escoles, a banda de les d’altres entitats de la ciutat van apuntar-se a la festa, a la qual es van afegir també infants i famílies a títol individual, en un carnestoltes infantil que està plenament consolidat. L’eix temàtic d’aquest any era L’horta i el regadiu, i això va convertir els carrers de Manresa en un autèntic pulmó verd, ple d’hortalisses i productes vegetals.


              


Enguany cal destacar també la reestrena dels gegants restaurats recentment, El Rei de Bastos (de 3,5 m d'alçada)  i La Puta d'Orus (3,17 m), que havien estat de la companyia Setrill, i que han ballat en totes les rues. La restauració, realitzada pel taller solsoní de Joan Viladomat, ha permès recuperar-los del mal estat de conservació en què es trobaven. La intervenció s'ha basat en donar resistència a la fibra deteriorada, el reforç dels cavallets malmesos, la reparació de les esquerdes i el repintat, respectant els colors originals. A més, s'ha netejat el vestit del gegant, se li ha reconstruït la mà esquerra que li faltava i se li ha construït una nova corona. Per la seva banda, a la geganta se li  ha afegit una moneda a la mà dreta, i s’ha refet de nou el seu vestit.

 

Arxivat a:



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]